Lørdag, 23 februar 2013 21:46

Lad Facebook blive en del af din Joomla hjemmeside

Skrevet af 

Vi kan ikke komme udenom at Facebook er en af de store platforme vi skal benytte i fremtiden. Jeg har derfor udviklet to udvidelser til Joomla, som gør integreringen meget nemmere. Dette indlæg er faktisk lavet for at fejre mine 1000 posts i forummet, og det gør jeg ved at reklamere for mine nyeste udvidelser.

Facebook "Syntes godt om" knap (like button)

facebook-like-box-countFor over 2 år siden udviklede jeg den første version af modulet, da kvaliteten af de eksisterende moduler var elendige. For sjov skyld lagde jeg modulet ud til fri download på JED (Joomla extensions directory). Fra start af kom der en positiv tilbagemelding, og har nu 4,81 ud af 5 stjerner på JED, samt markeret som "Populær". Den mest populære version har over 18.800 downloads.  

På nuværende tidspunkt understøtter modulet alle nyere Joomla versioner, 1.5, 2.5 og 3.0. Vi har omksrevet backend så modulet understøtter det nye backend design. 

Hvad kan du bruge det til?

Kort fortalt kan du bruge den til at få likes på din hjemmeside, din gruppe / side på facebook eller en anden hjemmeside. Derudover har jeg udviklet nogle ekstra funktioner, der gør livet meget nemmere.

01Automatisk URL
Her kan du vælge om modulet skal bruge din hjemmesides url (http://eksempel.dk) eller den visende sides url (http://eksempel.dk/side-1

02Open Graph
Her kan du vælge hvilke oplysninger Facebook skal bruge til opslaget ”Martin har lige syntes godt om siden”. (Meget kort fortalt)

Hvordan kommer jeg i gang?

 1. Download modulet fra github.com
 2. Installer modulet
 3. Gå til ”Udvidelser” -> ”Moduler” -> ”Facebook Like”
 4. Vælg en position og sæt ”Status” til ”Aktiveret”
 5. Under ”Indstillinger” kan du tilpasse modulet til dit behov.
 6. Under ”Menutildeling” vælger du ”På alle sider”

Du har nu en velfungerende ”Synes godt om” knap fra Facebook

Den danske oversættelse er dog forældet, men bliver opdateret inden for den nærmeste fremtid. (Måske en udfordring til dig? Smid en kommentar )

Facebook Video Indlejring (embed)

For nylig udviklede jeg denne programudvidelse til en forening, som ønskede at integrere de sociale medier vha. af videoer. Jeg blev dog chokeret over, at der slet ikke fandtes en programudvidelse til indlejringer af videoer fra Facebook.

Hvad kan du bruge det til?

Kort fortalt kan denne programudvidelse bruges til at indlejre en video fra Facebook ved at indtaste videoens url i en artikel. Det er også muligt at ændre på en række parametre i backend. På forhånd vil jeg gøre opmærksom på at dette plugin ikke er blevet gennemtestet nok til at kalde det en stabil version. Rapporter evt. fejl enten i forum eller på github.com

Hvordan kommer du i gang?

 1. Download programudvidelsen fra github.com
 2. Installer det i Joomla backend
 3. Gå til ”Udvidelser” -> ”Programudvidelser” -> ”Content - Facebook Embed”
 4. Aktiver programudvidelsen
 5. Tilpas programudvidelsen så den passer til dit behov
 6. Du er nu godt kørende. Indsæt linket til din Facebook video i en Joomla artikel. Du skal være opmærksom på om videoen er tilgængelig for

Programudvidelsen er på nuværende tidspunkt kun på engelsk

Jeg har brug for DIN hjælpcommunity-help

Jeg udvikler gratis, fordi jeg mener at Open Source er vejen frem. Jeg ønsker dog også at tjene penge, og det gør jeg jo ikke ved at stille alt gratis til rådighed. Jeg har af disse grunde ikke altid meget tid til at gennemteste disse udvidelser. Jeg beder derfor om at du vender tilbage med evt. fejl eller mangler.

Vi lever i et fælleskab hvor vi skal hjælpe hinanden. Og hvis du har lyst til at donere en kop kaffe for mit arbejde, kan det rede min fredag (eller for den sags skyld mandag). Du kan donere til mig på Facebook Like download siden. 

Læst 34614 gange Senest ændret Tirsdag, 26 februar 2013 19:44
Martin Kollerup

Martin er en ung nørd, som elsker udfordringer. Han står bl.a. bag flere moduler til Joomla, samt er fast inventar i forummet. 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.