Onsdag, 01 august 2012 11:13

Joomla 3.0 Alpha 1 er udgivet

Skrevet af 

For kort tid siden udkom den nye version af Joomla - version 3.0 - dog kun i en Alpha udgave.

Den endelige version er sat til at udkomme sidst i september 2012.

Bør jeg hente Alpha versionen?

Nej - eller du må gerne hente den, men den bør bestemt ikke blive brugt på et livesite. Versionen er slet ikke moden og der kan være flere sikkerhedshuller, da den ikke er gennemtestet endnu.

Der er dog ikke noget galt for at du henter den ned og installerer den på en demoside et sted og leger med dem.

Er du komponent-udvikler bør du måske gå i gang med at teste Joomla 3.0

Joomla 3.0 kører på en ny version af Joomla platformen. Derfor vil der være nogle ændringer i forhold til templates og komponenter.


There are important changes to the Joomla Platform, including the removal of deprecated items, the renaming of legacy classes, and new deprecations. There are also changes to core tables including removal of unused fields in the database. Core content tables will continue to increase standardization to enable progressive enhancement as planned platform packages are introduced.


For den normale Joomla bruger er der ikke så mange ændringer i Joomla 3.0. Men for udviklere kommer der nogle fede nye features, som jeg tror vi alle bliver meget glade for. En af de mest spændende tiltag er, at komponenter og moduler nu begynder at tage højde for responsivt design. Det betyder altså, at komponenter - såfremt de er kodet efter de nye Joomla standarder - vil begynde at kunne tilpasse sig mobiltelefoner og tablets. Mange vil måske sige, at det ikke er så vigtigt et tiltag, men som Joomla udvikler med stor fokus på brugervenlig, så synes jeg det er super spændende.

Jeg har sagt det før og jeg siger det igen: Responsivt design er kommet for at blive og du bliver nød til at begynde at forholde dig til det

 • Læs mere om den nye version af Joomla på deres officielle hjemmeside
 • Hvad siger du?

  Har du prøvet at installere og lege med Joomla 3.0? Hvis ja, så fortæl om dine oplevelser

  Læst 67452 gange Senest ændret Onsdag, 01 august 2012 11:29

  3 kommentarer

  • Kommentar link prefalch Torsdag, 20 september 2012 07:29 Skrevet af prefalch

   Jeg har installeret 3éren på min testserver, og kort kikket på den, især i backend. Hold da k.... hvor har de ændret på interfacet, og min umiddelbare reaktion er at nu kommer vi da til at bruge musen som bare pokker. Et eksempel er logout knappen der nu er skjult i en dropdown menu. Alt i alt måj sige at det ikke er godt nok det layout.
   Bare min ringe mening

   Hilsen Preben

  • Kommentar link Martin Kollerup Mandag, 10 september 2012 12:31 Skrevet af Martin Kollerup

   Hej Staffan,
   Som jeg også svarede i forummet, så skal du kun opdatere til de versioner som slutter på x.5, da de er Long term support versioner. Dem der kommer ind i mellem er Short term support versioner, som man kan opdatere til

   Men jeg kan godt forstå dig, det er meget irriterende at skulle opdatere jævnligt hvis ens moduler ikke er kompatible med den nye version.

   Vi håber dog at vil blive ved med at bruge Joomla!

  • Kommentar link Steffan Bill Fredag, 07 september 2012 00:06 Skrevet af Steffan Bill

   Hej Rasmus

   Nu har jeg brugt Joomla i godt et år og har 8 sider.
   Først lavede jeg dem i 1,5 så lukkede den og skulle over på 2,0 og nu er 3,0 på vej... sidste gang skulle jeg starte forfar da jeg ikke kunne bruge mine moduler... bliver det nu det samme igen med 3,0?
   og er det typisk for joomla?, for så overvejer jeg da kraftig et andet CMS

  Skriv en kommentar

  Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
  HTML kode er ikke tilladt.