Onsdag, 28 november 2012 20:30

5 ting du SKAL vide, når du vælger en Joomla host

Skrevet af 

En af de ting folk spørger mig mest om er, hvor jeg vil anbefale dem, at få deres Joomla hjemmeside-hostet. Mit svar er naturligvis forskelligt alt efter hvilken kunde, der spørger mig.

I dette blogindlæg deler jeg ud af min erfaring, så du kan blive klogere på, hvilken Joomla host, du skal vælge

1.Forstår min host overhovedet Joomla?

Hvis du ikke selv er den største Joomla-nørd, så kan du med fordel vælge at få hostet din hjemmeside hos en udbyder, der har forstand på Joomla. Det giver dig nemlig den åbenlyse fordel, at du kan få ordentligt support, hvis du skulle løbe ind i problemer med Joomla og hosting.

Mit bud er, at 80% af alle danske hostingselskaber ikke ved en døjt om hosting af Joomla, da Joomla grundlæggende ikke har noget at gøre med hosting. Dette bringer mig til næste punkt:

2. Dit hostingfirma er en opbevaringsboks - ikke andet!

Tænk på dit hostingfirma som en opbevarings-boks: Når du køber et webhotel, så får du en boks hos dem, som du må putte noget ind i. Så lang tid, du ikke putter noget, der er i strid med dansk lovgivning derind, så er de ligeglade. De kigger aldrig på det og ved nødvendigvis ikke en klap om det, du putter derind. Derfor kan de - som hovedregel - heller ikke hjælpe dig, hvis du har problemer med noget af dét, du har valgt at opbevare derinde putte ind i boksen.

Så selvom en hostingudbyder skriver på deres hjemmeside, at man kan bruge Joomla på deres servere er det LANGT FRA ensbetydende med, at de nogensinde selv har brugt systemet. Det findes nemlig utroligt mange andre ting, man kan putte ind i sin serverboks - og Joomla er kun en af dem.

3. Hvad kræver det, for at Joomla kan fungere på et webhotel?

For at du kan køre Joomla ordentligt, kræver det, at din server har følgende tekniske specifikationer. Hvis det, jeg lister herunder ikke siger dig en døjt, så spørg evt. din hostingudbyder, når du ringer til dem eller skriver til dem over chatten:

Krav dit til webhotel:

 • Php version 5.2.4 +
 • Mysql 5.0.4 +
 • En Apache, Nginx eller Microsoft webserver

 • Bemærk venligst:

 • Listen herover er sidst opdateret november 2012, så kravene kan være ændret, når du læser dette
 • Find de nyeste minimumskrav på Joomlas officielle hjemmeside
 • I det store hele, kan langt de fleste windowsservere i dag køre Joomla ret godt, så du vil opleve, at langt de fleste hostingudbydere har et webhotel til dig, der kan køre din Joomla-installation

  4. De billigste Joomla host – skal jeg vælge dem?

  Der findes en lang række billige hosts derude, som koster fra ca. 9kr om måneden. Flere af dem er konfigureret således, at du godt kan køre Joomla på dem. Min erfaring er dog, at man får, hvad man betaler for

  Når du bestiller en billig host får du som oftest:

  • Lange svartider – dvs. din hjemmeside tager lang tid at loade
  • En langsommere server, da din side ligger sammen med 1.000vis af andre hjemmesider
  • Som oftest lang supporttid
  • Ingen backup af dit site
  • Der er ingen til at hjælpe dig, hvis din side pludselig går ned

  Er du en privatperson, der bare gerne vil lege lidt med Joomla og vise den frem til lidt venner og bekendte, kan du sagtens nøjes med en billig hostingløsning. Men hvis du er direkte afhængig af din hjemmeside, enten fordi du driver et firma, har mange besøgende eller noget tredje, så vil jeg vælge ikke at sætte min lid til de helt billige hosts.

  5. Hvad er fordelene ved at vælge en lidt dyrere Joomla host?

  Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har alle mine hjemmesider hostet hos RedHost. Ikke fordi de giver mig en særlig rabat eller fordi jeg er gode venner med dem, men ganske enkelt fordi de ved en fandens masse om Joomla og yder en kanon god support.

  Her er 5 grunde til, hvorfor jeg har været glad for at være hos et ordentligt server-firma, der har specialiseret sig i Joomla:

 • Min Joomla-hjemmeside blev hacket søndag aften. Jeg skrev en mail til redhost og inden for 15 minutter havde jeg fået gendannet mit site
 • Mine sider loader hurtigt, når de ligger hos redhost
 • De tager backup af alle mine sider og gendanner dem GRATIS, hvis jeg, eller en af mine udviklere, har fucket noget op
 • Når jeg ringer ind til dem, kan jeg få kompetent teknisk rådgivning i Joomla, i stedet for at snakke med en uvidende 16årig
 • jeg kan få rådgivning i forhold til brug af komponenter, og hvis jeg ikke selv har tid, kan jeg endda hyre dem til at løse opgaver for mig
 • Jeg er ikke færdig endnu....

  Min plan er at udbygge denne hostingartikel løbende, efterhånden som jeg får tid og får flere relevante spørgsmål.

  I mellemtiden er du velkommen til at stille spørgsmål i kommentarerne herunder, såfremt der er noget, du vil have belyst, eller noget, du er uenig i

  Læst 32847 gange Senest ændret Mandag, 10 december 2012 10:16

  Skriv en kommentar

  Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
  HTML kode er ikke tilladt.