Mandag, 24 oktober 2011 10:53

Template builder - byg dit eget site uden at kunne programmere

Skrevet af 

Som du allerede ved, kan man tilføje sit eget template til Joomla!, ved enten selv at lave det, finde et gratis, eller købe et. Udover det, findes der faktisk endnu en mulighed. Du kan selv bygge det uden at vide hvad PHP, CSS og HTML er. Du bruger nemlig kun en WYSIWYG editor(what-you-see-is-what-you-get), så du skal altså kun klikke på knapper.

Jeg har valgt de to firmaer som tilbyder de bedte løsninger til dette formål.

De koster begge to penge, men du kan selvfølgelig selv prøve dem af uden at give en krone ud. Og hvis du er tilfreds med dit design kan du købe en licens/abonnement, og installere dit template på din Joomla! hjemmeside.

De to vi skal kigge på hedder Template-builder og Artisteer. (Det skal lige siges at de begge to også understøtter Wordpress!)

Joomla Template Builder

Den første, som er min ynglings, hedder Templatebuilder. Overskueligheden er god, dvs. at det er nemt at ændre font-typer, billeder, opsætningen osv. ved kun et par enkelte klik. Udover det stiller de også nogle fede standard template til rådighed, som du også kan tilpasse efter eget ønske.

Grunden til at jeg bedst kan lide Template-builder.com er at, det er en Web APP, som jeg hele tiden kan komme ind på. Her det bl.a. også muligt at gemme de designs man selv har lavet, også på et senere tidpunkt komme tilbage og bygge videre på dem.

Artisteer

Den anden vi skal kigge på er Artisteer, som er et lokalt program til Windows maskiner. De har dog udgivet en BETA version til MAC. Artisteer ligner Tempalte-builder meget, dog ikke så meget på opbygningen, men mere på de muligheder som programmet understøtter. Hvis du normalt arbejder med Office 2007, så er Artisteer en nem sag for dig, da de bruger samme opsætning og design.

Det gode ved Artisteer er, at det har indbygget nogle Photoshop funktioner, fx ved at kunne genere overfladen af dit eget billed, uden at bruge CSS, og det gør at flere browsere understøtter din side. Ved artisteer har jeg selvfølgelig også mulighed for at ændre i templatene senere, hvis du altså har gemt det i deres eget format.

Det eneste der gør at jeg bedre kan lide Template-builder er at det er en web APP, da de to programmer ligner hinanden utrolig meget!

Husk at vi(nærmere Rasmus) stillet gratis Templates til rådighed, som faktisk er bygget i Artisteer! :D

Indlægget er skrevet af Martin Kollerup, som til daglig hjælper rigtig mange herinde i Joomlatutorials Forum.

Læst 19489 gange Senest ændret Tirsdag, 25 oktober 2011 13:03

3 kommentarer

 • Kommentar link Martin Kollerup Lørdag, 22 december 2012 18:29 Skrevet af Martin Kollerup

  Hej Lars,

  Jeg har ikke brugt dem efter at man skulle betale for deres service. Det er dejligt at du skriver dine oplevelser med firmaet, så kan det være at ændre holder sig væk fra dem.

  God jul!

 • Kommentar link Martin Kollerup Lørdag, 22 december 2012 18:29 Skrevet af Martin Kollerup

  Hej Lars,

  Jeg har ikke brugt dem efter at man skulle betale for deres service. Det er dejligt at du skriver dine oplevelser med firmaet, så kan det være at ændre holder sig væk fra dem.

  God jul!

 • Kommentar link Lars Helleberg Stisen Mandag, 17 december 2012 10:15 Skrevet af Lars Helleberg Stisen

  Nu skulle jeg prøve template-builder.com det er rigtig fint, indtil man opretter en konto og betaler for at kan bruge den. Så kan man ingenting, også selvom man har betalt for at kunne bruge den. Så vil jeg prøve at få hjælp fra template-builder, men deres e-mails eksisterer ikke og under hjælp er der ingen respons. Så mit råd er at man skal holde sig væk fra den eller hvad? Hvad er andres oplevelser med Template-builder?

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.