Mandag, 24 oktober 2011 10:59

simpelt og gratis template fra os til dig

Skrevet af 

Vi har her på JT udviklet et clean template til vores brugere. JT's Clean Template er et gratis template fra Joomlatutorials.dk. Idéen med templatet er at give folk et template som er nem at gå til, og som ikke indeholder en masse funktionalitet som ikke er nødvendigt for de fleste. Vi håber at folk vil give feedback så vi kan forbedre templatet eller lave flere.

For at imødekomme flest mulige har vi udarbejdet det samme template til både Joomla! 1.5 og 1.6.

Billedet fra forsiden viser et screenshot af frontend, alt er lavet i PHP, css og HTML, intet javascript.

Vi har gjort det nemt for dig - se bare!

For at gøre det nemmere at tilpasse har vi implementeret muligheden for at lave de væsentligste ændringer direkte fra administrationspanelet.

Som det kan ses på billede, er det muligt at skrive titlen på sit website og et eventuelt slogan. Derudover er templatet lavet i fire forskellige farver: sort, grå, blå og orange, som der kan vælges imellem fra en dropdown menu. Til sidst er det muligt at fjerne det copyright link som er i bunden på siden "developed by joomlatutorials.dk", da templatet bliver stillet gratis til rådighed fra vores side.

En forbedret udgave af Joomlas fejlmeddelelse

Vi har derudover erstattet det normale system plugin for fejlmeddelser med vores egen. Det er en boks som popper op på skærmen og viser system beskederne. Boksen er lavet i ren CSS, og der bliver kun brugt en linje Javascript kode " onclick="javascript:this.style.display='none';" " i index.php, og dette gør at boksen forsvinder når man trykker på den. Boksen er bevidst ikke lavet i Javascript for at undgå at den skulle blive fanget af popupblocker rundt i de forskellige browsers. Skulle der alligevel være problemer med dette så giv mig lige et feedback på dette.

Det skulle gerne virke som standard i 1.6, men i 1.5 vil den sikkert åbne en sbox(sort kant med kryds) udenom den som ses på billedet. For at fjerne den og opnå samme resultat som ovenover skal I gå ind i jeres Extensions -> Plugin Manager -> finde den der hedder Modal Messages og klikke på det grønne flueben ude til højre så den bliver deaktiveret (rødt kryds).

Joomla! 1.6 har skiftet deres standard modulepositioner, og jer der installere vores 1.6 template vil derfor ikke opleve at jeres Main menu vil være synlig.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Vi har valgt at lave koden så let og overskuelig som mulig. Vi har derfor selv navngivet modul positioner(top, left, right), og disse stemmer derfor ikke overens med de nye generelle navne som er kommet i Joomla! 1.6

Den som jeg har kaldt left, vil i 1.6 hedde position-7, så for at få din main menu vist skal du gå ind i Extensions -> Module Manager -> finde Main Menu -> trykke på select position og vælge left.

I Joomla! 1.6 vil frontpage titlen på main menuens hovedside højest sandsynglig komme til at stå oven i din titel. Dette fjernes ved at gå ind i Menues -> Main menu -> Home(standard navn, det skal være den som har en stjerne i feltet "Home") -> Ude til højre vælger du den fane som hedder Page Display Options -> Herinde trykker du på radio knappen så "Show Page Heading" står til "No".

Live demo kan ses på: Joomla! 1.5 Joomla! 1.6

Download: Joomla! 1.5 Joomla! 1.6

Dette er første gang vi arbejde med 1.6 template, så hvis nogen har feedback hertil, bydes de aldeles velkommen, vi er sat i denne verden for at lære :D

*P:S Templatet er ikke testet med 3.parts componenter og moduler, og vi kan derfor ikke garantere et generisk udseende efter eventuelle installationer.

Læst 37862 gange

3 kommentarer

 • Kommentar link Ditte Tolstrup Tirsdag, 07 august 2012 12:07 Skrevet af Ditte Tolstrup

  Hej, linket til download virker ikke.

 • Kommentar link claus lj Tirsdag, 19 juni 2012 19:45 Skrevet af claus lj

  den template ser super fed ud, fåes den også til 2.5

 • Kommentar link prefalch Fredag, 30 marts 2012 08:31 Skrevet af prefalch

  Hej Rasmus

  Link til download af 1.6 templaten virker ikke

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.