Tirsdag, 29 maj 2012 17:40

Derfor skal du lave responsivt webdesign til dit website

Skrevet af 

Responsivt webdesign er en af tidens hotteste emner inden for webdesign. Og det er ikke uden grund!

læs mere om responsivt design på vores bureaus hjemmeside

Hvorfor responsivt webdesign?

Nettet - og hvordan vi bruger det, har ændret sig meget igennem de sidste år. Det er ikke længere kun personlige computere og bærbare, der har browsere.

Iphonen var en af de første produkter, der for alvor gjorde det muligt at gå ordentligt på nettet fra den mobile browser.

Og siden da er det gået stærkt. I dag er trafikken fra de mobile enheder – såsom ipad, iphone, andriod styresystemer og andre tablets stærkt stigende. Og de mobile enheder er kommet for at blive!

I Kølvandet på denne trend følger naturligt brugernes forventninger til de hjemmesider, de besøger, fra deres mobile enheder: Folk kræver at kunne se din hjemmeside ligeså godt på mobilen, som de kan på deres computer.

Den første løsning fra teknikerne var, at én version af hjemmesiden blev lavet til computeren og derudover blev der så lavet en ny version, som blev brugt til at vise til mobilbrugere.....Den løsning fandt man dog relativt hurtigt ud af var for snæver: For hvad så med alle de mange forskellige mobile skærmstørrelser – og hvad med ipad’en?

Hvad er responsivt webdesign?

Svaret på ovenstående spørgsmål blev fundet med begrebet ”responsivt design”: En designløsning, hvor din hjemmeside bliver kodet til at blive vist korrekt i alle browsere.

I stedet for at designe én løsning til hver skærmstørrelse laves der altså én løsning, der bliver vist korrekt – ligemeget hvilken skærm den vises på.

Ideen bag Resonsive webdesign er altså, at hjemmesiden selv "finder ud af" på hvilket medie den nu vises på, og samtidig tilpasser sig netop dissse specielle vilkår.

Hvordan laver jeg responsivt webdesign til Joomla?

Det er desværre ikke lige noget du lærer på en time. Ej heller to. Men hvis du selv kan kode et grundlæggende Joomla template, så burde du også kunne lære at at lave et responsivt template selv. Du kan i videoen herunder se lidt mere om responsivt webdesign:


Hvor finder jeg responsive Joomla templatea?

Kan du ikke lave et responsivt Joomla template og har du ikke penge til at få et lavet, så kan du benytte dig af nogle af de templates, der allerede er lavet i forvejen. Herunder har jeg listet et par stykker, som jeg synes er rigtig flotte:

Flotte, responsive Joomla templates

 • læs min anden artikel om responsivt webdesign

  Kan din hjemmeside ses på mobilen?

 • Læst 38900 gange Senest ændret Lørdag, 15 november 2014 16:37

  6 kommentarer

  • Kommentar link Allan Madsen Mandag, 16 september 2013 13:37 Skrevet af Allan Madsen

   Prøv http://www.yootheme.com/
   De laver nogle fantastiske skabeloner (templates)

   De nyeste tilpasser sig selv brugerens "værktøj", PC, smartphone, tablet os. og de kommer hurtig frem, også på telefon uden wifi forbindelse.

   Når er skrives en artikel skal der ikke tages mere hensyn til evt. fotostørrelse (komprimering) end vanligt, men de bør dog ikke være for store i artiklen, altså højde x bredde.
   (Passe man ikke på kan siden dog godt blive overlæsset med skabelonen)

   Skabelonerne er ikke gratis, men ikke dyre i forhold til hvad man får :-)

   Eks: www.brostrand.dk, der er i Joomla 3.0 og med en skabelon fra Yootheme.

  • Kommentar link Martin Kollerup Søndag, 11 august 2013 13:56 Skrevet af Martin Kollerup

   Hej Nanna,

   Hvis du ønsker et lækker responsive design, vil anbefale at tage fat i en udvikler. Det giver ofte altid det bedste resultat.

   Du kan dog også være heldig at finde nogle responsive designs ved "Template klubberne". Bare søg på google efter "Template clubs joomla".

   Hvis du ønsker at få lavet et specifikt design, så skriv til martin@kollerups.dk, så vil jeg hjælpe dig.

   Mvh.

   Martin

  • Kommentar link Nanna Fock Tirsdag, 16 Juli 2013 11:09 Skrevet af Nanna Fock

   Hej Rasmus
   Hvad nu hvis man har lidt penge til en specialdesignet responsive template? Hvad kan du så anbefale?

   Mvh. Nanna

  • Kommentar link Rasmus Hoeks Torsdag, 31 maj 2012 14:54 Skrevet af Rasmus Hoeks

   Du må forresten sige til, hvis du har lyst til at begå et gæsteindlæg her til bloggen. Vi har altid brug for nye dygtige folk til at skrive indlæg - og jeg ved du har styr på Joomla.

   drop mig en mail, hvis det har interesse. Så sætter jeg en skribent-konto op til dig.

  • Kommentar link Rasmus Hoeks Torsdag, 31 maj 2012 14:51 Skrevet af Rasmus Hoeks

   Hej Morten
   Der er flere måder, man kan tilgå problematikken på. Personligt mener jeg, man bør bruge billeder, der ikke fylder for meget til at kunne loade fornuftigt på en mobiltelefon. Særligt fordi mobiltelefonerne efterhånden har en rimelig internethastighed og fordi prisen for datatrafik er dalende.

   Hvis du vil dykke dybere ned i emnet, kan jeg anbefale dig at du læser lidt mere omkring problematikken i denne blogpost:

   http://www.netmagazine.com/features/50-fantastic-tools-responsive-web-design

   Scroll ned til tool nr. 18. Der - og i de følgende afsnit - bliver der skrevet en masse om brugen af billeder i responsivt webdesign.

  • Kommentar link Morten Andersen Torsdag, 31 maj 2012 09:27 Skrevet af Morten Andersen

   Ja Responsive webdesign er bestemt fremtiden & nutiden!
   Mit eneste problem når jeg programmere den slags hjemmesider er at jeg stadig ikke har fundet en god løsning for hvordan man undgår at loade alt for store billeder på smartphonen.

   I responsive webdesign skal billederne tilpasse sig skærmstørrelsen, så derfor er man tvunget til at benytte billeder af et stort format hvis man vil undgår at de bliver pixileret. Det betyder så at man på smartphonen og dens "langsomme" net downloader billeder som bestemt ikke er optimeret til dette medie.

   Er der nogen der har en løsning på dette problem?

  Skriv en kommentar

  Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
  HTML kode er ikke tilladt.