Mandag, 24 oktober 2011 10:36

Gode billeder til dit Joomla website

Skrevet af 

Hvordan du skaffer billeder til din webside, er jo altid en af de ting der gør din webside, ja det lyder mærkeligt, at billederne gør ens webside, men hvis du tænker over det så er det den ting der får din webside til at se lækker ud.

Jeg har gennem lang tid nu, designet websider, ved siden af alle mulige andre IT opgaver, som mit job nu har budt mig, og det sværeste ved at få en flot webside, er at skaffe de billeder man skal bruge, for at ramme det emne, som man nu har besluttet at lave en webside om.

Billederne skal jo gerne have en vis kvalitet, og være placeret sådan, at det hele går op i en højere enhed, altså der, hvor den besøgende på din webside nærmest slikker sig om munden og siger, den er godt nok flot, eller giver den besøgende, inspiration til at komme igen, for at aflure dine ideer, men vigtigst af alt, så er det dig der skal være tilfreds.

De gratis billeder til din webside.

Der er masser af steder på nettet, hvor man kan finde superflotte billeder til websiden.

Og mange flere steder, bare søg på ”free pics” ”free pictures comercial use” "Stock photo" osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men husk når du finder et godt sted, at hente billeder, så bookmark det, så du sparer tid næste gang du skal bruge billeder til din webside.

Pas på copyright!

Bare vær opmærksom på at der som udgangspunkt er ”copyright på alt”, og når det så er sagt, så er der også steder, hvor man ikke, må anvende billederne til ”commercial” brug.

Så mit bedste råd er, hvis du har mulighed for at selv tage nogle fotos, så er det en god vane at lære sig, hvis man laver meget webdesign, for jeg kan lige fortælle en lille sjov historie omkring det at låne et billede.

Min gamle ven, der lavede webdesign, da det var html tiderne, der regerede, skulle lave en side om Reersø, hvor vi bor, og ville låne et kort på nettet, som han så gjorde. Han tog et kort fra, ”kort og matrikel styrelsen”, og det gik fint i lang tid, lige indtil at modtog en regning med posten, på over 3000kr, for brug af deres billede på hans webside, for de havde holdt øje, med hvor lang tid det havde ligget på hans webside, så det var bare at betale ved kasse et, uden han kunne gøre indsigelser.... surt ikke.

Så pas på med hvad i låner. Jeg har i øvrigt også selv kvajet mig, da jeg gennem mit netværk, havde kontakt med en inder, tror jeg han var, på facebook, jeg var inde og lure på hans webside, og så at han havde det fedeste billede til min webside, der fortalte grafisk, hvad jeg lavede i mit firma, og jeg spurgte ham på chatten om jeg måtte bruge, det billede, og det fik jeg lov til, så det var fint, jeg var glad, for det billede løftede lige min firmaside fra fin til superfed, så det var i orden, troede jeg.

Da jeg en uges tid senere var på iværksætterforummet Amino, var der lige pludselig en der havde skrevet til mig, at jeg var en ”copycat”, og jeg spurgte, hvad han mente, så sendte han mig et link, til siden der havde det originale billede, så jeg måtte pænt fjerne det, og undskylde mig ud af problemet, med at forklare, hvordan jeg havde fået billedet.

Jeg havde brugt, det billede til min webside, i den tro, at jeg havde tilladelse fra ejermanden, af webbilledet. SÅ Moralen i dette er lav selv dine billeder, hvis du kan.

Lav selv billeder til din Webside

Det lyder svært og det er det ikke, det kræver jo et kamera, og det sidder der i snart enhver mobiltelefon, jeg vil dog anbefale et kamera, og det behøver, ikke være det store dyre, mindre kan sagtens gå, og gerne et lille handy et, du kan have med overalt.

Forestil dig, at du bare går en tur, det kan være i byen, skoven eller ved stranden, her er der masser af motiver, bare lad være at være kritisk. Det er ofte det der sætter begrænsninger, for et godt billede til en webside.

Tag billeder af alt det, som du får som din første tanke, for det koster ikke noget: Udbyg dit materiale, og så hjem og tømme kameraet og gøre klar til næste tur.

Så kommer så det, som driller de fleste, selv mig må jeg indrømme, det at billedbehandle, det er drilsk. Jeg mener selvfølgelig ikke det, at gøre dem større eller mindre og beskærer dem, nej det at sætte dem sammen til en god header f.eks.

Men her er der hjælp og hente på nettet også, jeg bruger et program der hedder GIMP, og selvfølgelig også Photoshop CS4, men jeg kunne egentligt godt nøjes med GIMP, der er gratis, og det andet koster en formue, så det er ikke svært og vælge vel. Så GIMP kan du hente her http://www.gimp.org/ , og så kan du komme i gang.

Programmet kan være helt nyt for dig, men brug din sunde fornuft, på Youtube.com kan man altid, finde noget om billedbehandling. Jeg lave lige en søgning på ”Header Gimp” på youtube og 85 videoer dukkede op, så et sted og starte, og så er det ellers bare at gå i gang med at lege med programmet, for at ramme lige præcis det billede der får din webside til at skille sig ud.

God fornøjelse

Denne artikel er skrevet af Henning Larsen ”altid Joomla” fra Opti-web

Læst 18742 gange Senest ændret Mandag, 24 oktober 2011 10:37

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.