Mandag, 24 oktober 2011 11:10

Seo-udvidelser til Joomla

Skrevet af 

I følgende indlæg vil vi kigge lidt nærmere på nogle af de udvidelser der findes til Joomla, som kan hjælpe dig med at få et mere velbesøgt hjemmeside og løfte dig højere op i søgeresultaterne. Hvis du ikke er bekendt med søgemaskineoptimering i forvejen, kan indlægget måske synes en smule teknisk.

Custom Page Title

Joomla benytter per standard det navn du giver din artikel som sidetitel. Dette er ikke optimalt af flere årsager. For det første er sidetitlen på et dokument den altovervejende stærkeste faktor for hvad en given artikel handler om, derfor er det selvsagt enormt vigtigt at få sat sine søgeord eller søgetermer ind i sin sidetitel.

På din kategoriside vil du gerne have en overskrift der er pæn, en der lokker brugeren til at klikke og læse den pågældende artikel, noget du ikke får brugeren til med en lang og kringlet overskrift og det er her Custom Page Title kommer ind i billedet.

Når du har installeret dette lille plugin, kan du under feltet Key Reference i din artikels egenskaber, selv definere din sidetiel. De fleste søgemaskiner kan vise en sidetitel på op til 67 karakterer, Google selv kan vise 70, men da ikke alle søgemaskiner understøtter så mange karakterer, giver det mening at holde sig til et maksimum af 67 karakterer.

http://extensions.joomla.org/extensions/site-management/seo-a-metadata/4219

Section Meta Data

Har du en større portal, rent indholdsmæssigt, kører du sandsynligvis med kategorier. Per default kan du ikke definere en beskrivelse af din kategoriside (Description), altså den snippet deres vises som introteksten til din kategoriside, når denne bliver vist i søgeresultaterne.

Hvis du ikke selv ændrer denne, bruger Joomla som sagt din default description for hele sitet, og det er på ingen måder optimalt. I din description skal du klart kommunikere ud hvad artiklen omhandler, eller hvad formålet er. Hvad får den søgende ud af at læse denne artikel frem for de andre 9 der findes på søgeresultatsiden?

Hent Section Meta Data

SEO KeyWord Link

Dette plugin gør det muligt at definere forskellige keywords som automatisk bliver lavet til et aktivt link, hvilket gør optimering af den interne linkstruktur til en leg. Intern linkstruktur er en vigtig del af søgemaskineoptimering og nu hvor du selv helt har styr dine egne interne links, er dette selvfølgelig et godt sted at begynde, inden du begynder at arbejde med at få flere eksterne links til dit site.

Når du linker til en given artikel/kategori med en specifik ankertekst (linktekst), giver du søgemaskinerne et præg om hvad den pågældende artikel/kategori omhandler. Linkteksten er kort sagt det eller de ord du gerne vil ranke på i søgeresultaterne. Teksten og sidetitlen på den pågældende side skal naturligvis understøtte de ord du ønsker at ranke på, det hele skal gå op i en højere enhed.

Lad os tage et eksempel ud fra sitet her.

Overordnet set handler sitet om Joomla og det er delt ind i forskellige kategorier og underkategorier. Skrives der et indlæg hvori installering af Joomla nævnes, som der allerede findes en artikel om på sitet, er det kun naturligt at linke til den pågældende artikel. Det fortæller søgemaskinerne at det er den artikel vi peger på, der er vigtigst når det kommer til dette emne. Derudover hjælper det selvfølgelig også brugeren med at finde uddybende information om det pågældende emne.

Med SEO KeyWord Link kan du altså gå ind og definere nogle overordnede ord som du gerne vil have lavet til et aktivt link, hver gang de nævnes, det sparer dig tid og sørger for at du får en ordentlig intern linkstruktur, hvor flowet og styrken bliver jævnt fordelt ud over de forskellige kategorier og artikler.

http://extensions.joomla.org/extensions/site-management/seo-a-metadata/9091

Dette gæsteindlæg er skrevet af Henrik Bondtofte der til dagligt arbejder med søgemaskineoptimering hos Just-Search.dk

Er du interesseret i at læse mere om teknisk søgemaskineoptimering af Joomla CMS, kan du kigge nærmere på denne artikel på min blog om søgemaskineoptimering.

Læst 24859 gange Senest ændret Tirsdag, 25 oktober 2011 09:07

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.