Torsdag, 20 september 2012 13:05

Sådan får du din Joomla side frem hos Google

Skrevet af 

Kender du det, at din Joomla side er super SEO optimeret, men den ligger stadig og roder på side 7 hos Google, på dit vigtigste søgeord?

Jeg vil i denne artikel prøve at vise dig hvordan du bedst muligt kan styrke din sides position hos Google, via linkbuilding og sociale medier. Artiklen går ud fra at du allerede har en super SEO optimeret side, men mangler det sidste nødvendige boost, før du kan komme op på de sjove pladser i søgemaskinerne.

Først en lille intro: uden indgående links, så er det mere eller mindre håbløst at rankere ordenligt i søgemaskinerne, på kommercielle og populære ord. I denne guide vil jeg give dig en hurtig intro til hvordan man kan lave linkbuilding, altså bygge links til ens side, på en god og brugbar måde.

Regel nummer 1: Google er mærkelig.

Google har den seneste tid lanceret en del opdateringer som skal slå ned på sider af dårlig kvalitet, og ensartet og manipulerende links, problemet er dog at der findes mange eksempler på hvor Google har straffet uskyldige sider. Desuden så findes der også mange eksempler på at sider, som trodser alle Google´s retningslinjer, stadig ligger fantastisk placeret. Når man så kombinerer det med, at der ikke rigtig er nogle som ved 100 procent præcist hvordan Google fungerer, så bliver det enormt svært at lave den perfekte guide. Derfor skal alt jeg skriver tages med et gran salt – Alt jeg skriver bygger på mine erfaringer, men der findes ingen facitliste til denne slags arbejde.

Regel nummer 2: Relevans, relevans og mere relevans.

Først og fremmest, så skal du gå efter links som er relevante for dine side. Tidligere kunne man hurtigt få sin side i top på semi-svære ord, ved at bare skaffe sig en hulens masse links fra forskellige sider. I dag handler det primært om relevans. Hvor mere relevant en side er i forhold til ens egen side, desto bedre er linket. Sørg for at skabe et netværk af kontakter indenfor dit område, hvilket kan benyttes enormt positivt i forhold til linkbuilding. Hop på Twitter, Facebook, Google plus og udvid dit netværk.

Regel nummer 3: Lad dig inspirerer af dine konkurrenter.

Det er relativt let at få adgang til dine konkurrenters linkprofil – Der findes en del værktøjer til at scanne andre hjemmesider, og se hvem som linker til siden. Opensiteexplorer.org, sitexploration.com, ahrefs.com – Er bare 3 værktøjer af mange, som giver den funktion. Scan dine konkurrenter, og se om du kan få nogle af deres gode relevante links også.

Regel nummer 4: Få folk til at frivilligt at linke til dig.

Hvis du finder det svært at skaffe relevante links fra relevante sider, så gælder det om at tænke kreativt. For selv hjemmesider som har et meget lille niche område, er det muligt at få links fra relevante hjemmesider. Det handler bare om at udvikle/skrive noget, som giver folk lyst til at linke til dig. Det kan gøres på mange måder, her er et par hurtige ideer:

 • Producenter / butikker elsker at linke til folk som skamroser deres produkter. Måske skal du anmelde og skamrose et produkt? Skal selvfølgelig helst være relevant.
 • Måske kunne det også bare være du skulle droppe dovenskaben, og producerer en hjemmeside, som er den bedste indenfor dens område. Har du en side som leverer information som sparker røv, så har du et enormt godt grundlag for at få de gode links. Lav gode tekster, brug god grafik, og sørg for det leveres på en brugervenlig måde.
 • Lav noget praktisk, som folk bruger. Altså der er inden for dit område. Hvis du har en side om handler om hurtig lån, hvorfor ikke udvikle et hurtigt redskab som kan udregne og sammenligne de reelle priser hos de forskellige låneudbydere? Mulighederne er enorme.
 • Vær provokerende på den gode måde, eller med andre ord, dit indhold må rigtig gerne have en kant, der gør at folk kan være enige eller uenige. Hvis du skaber indhold folk har en holdning til, så er der en god chance at de vil linke til det. Enten for at skrive at du er et fjols, og de er uenige, eller for at understøtte deres egen holdning. Det er selvfølgelig sagt meget kantet - du skal ikke skrive dumme ting for bare at provokerer, så ryger værdien af dit indhold, men syntes du Joomla er meget bedre end Wordpress, og kan du argumenterer for det, så er det en rigtig god start.
 • Det var bare en hurtig brainstorm af ideer, som kunne være med til at skabe links til dit indhold. Igen er det enormt vigtigt at du har et bredt netværk på de forskellige sociale medier, så dit indhold kan blive set inden det ligger godt hos de forskellige søgemaskiner.

  Regel nummer 5: Vær arbejdsom.

  Sidst, men ikke mindst, så er det enormt vigtigt at din side udvikler sig, og bliver opdateret løbende. Google elsker nyt indhold, og det er vigtigt at have i baghovedet at ens side aldrig bliver færdig. Lav kvalitets indhold ofte, og tro på det nok skal kunne betale sig, selvom besøgstallet endnu ikke er det vilde.

  Det var 5 hurtige tips, til folk som gerne vil have mere succes med deres Joomla side hos Google.

  Skrevet af Jesper Sølund Hansen – Arbejder hos redHOST – Kvalitets Joomla hosting.

  Læst 41858 gange Senest ændret Torsdag, 20 september 2012 13:33

  5 kommentarer

  • Kommentar link rene agergaard Torsdag, 10 marts 2016 13:23 Skrevet af rene agergaard

   Jeg har www.hrhobby.dk, jeg syntes det er svært rigtig at komme frem, jeg har lidt problemer med i joomla at finde ud af hvad for nogen af felterne ved seo der er vigtigst og hvordan forskellen den er. men god bloog mange gode indput

  • Kommentar link Gert Brudthagen Olesen Søndag, 03 marts 2013 13:06 Skrevet af Gert Brudthagen Olesen

   Jeg har lav min side vores-kok.dk hos bricksite, og den ligger faktisk rigtig godt nu, men alting kan jo gøres bedre, men når jeg så tjekker nr. 1 på google, saltogpeber.dk og tjekker backlink har de kun 6 stk men rigtig rigtig mange interne og anker link på deres side, men uanset hvordan man søger termen "mad ud af huset" med eller uden bynavn ligger de 1ér det er godt. bare jeg kunne det....
   Læser den ene blog efter den anden omkring søge optimering, og det går langsomt fremad, LANGSOMT..!
   jeg forsøger at få forskellige mad blogger til at linke, men det er ikke nogen nem opgave. de store leverandører er ikke muligt ÍNCO, METRO osv

  • Kommentar link Jesper S. Hansen Torsdag, 18 oktober 2012 14:51 Skrevet af Jesper S. Hansen

   Steffan,

   Relevans kan være mange ting, men det er primært ment som at få relevante sider til at linke til dig. Det er dog også en god ting at linke ud til relevante sider. Ikke vær nærig med links, og skriver andre mennesker gode ting, så link til dem. Det kan være at du en dag får noget igen :-)

   En meget overset del af markedsføring af ens side, er opbygningen af sociale kontakter til ligesindede.

  • Kommentar link Steffan Bill Mandag, 15 oktober 2012 00:28 Skrevet af Steffan Bill

   Hej Rasmus

   Som du nok har luret er jeg jo ikke udlært men en lille hjemme fusker der bare godt kan li internette :)

   Du omtaler at man skal have relevante links på sin side...
   Vil det sige til andres sider, så som banner reklamer osv?

  • Kommentar link Jesper Sølund Hansen Torsdag, 20 september 2012 14:57 Skrevet af Jesper Sølund Hansen

   Tak fordi du kunne bruge indlægget - Håber det kan inspirerer nogle folk :-)

  Skriv en kommentar

  Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
  HTML kode er ikke tilladt.