Rasmus Hoeks

Rasmus Hoeks

Mandag, 24 oktober 2011 13:16

Sådan vælger du de rigtige komponenter

Der findes over 7000 udvidelser til Joomla CMS. Mange af dem er gode, men desværre er rigtig mange af dem også rigtig dårlige

Derfor er det vigtigt, at du som udvikler forstår at vælge de rigtige komponenter, så du slipper for at spilde din tid på komponenter, der ikke virker

Jeg giver dig i denne video en række letforståelige tips til at vælge de rigtige udvidelser - og sortere de dårlige fra. På den måde kan du bruge din tid på de udvidelser, der rent faktisk virker

Tirsdag, 20 september 2011 11:22

Giv dit webbureau klar besked

Har du et webbureau eller skal du bestille en hjemmeside fra et webbureau, så er det nu du skal spidse ørene! Joomlatutorials.dk giver dig en guide til, hvad man skal være særligt opmærksom på som kunde, når man bestiller en hjemmeside.

Det er ikke en fuld guide til hvordan man bestiller et website, men guiden giver nogle gode retningslinjer til overvejelser man kan gøre sig inden man ringer til sin webmand.

Tirsdag, 20 september 2011 10:33

Sådan får du succes med nyhedsbreve i Joomla

Mange undervuderer værdien af at have en godt nyhedsbrev.

...Lad mig fortælle det her en gang for alle: Nyhedsbreve er en af de mest effektive markedsføringsværktøjer online og hver dag bliver der tjent rigtig rigtig mange millioner vha. e-mail markedsføring

Desværre bruger langt de fleste nyhedsbreve forkert. Og der er rigtig stor forskel på gode og dårlige nyhedsbreve.

Gode nyhedsbreve er indbydende og interessante - de dårlige er kedelige og uoverskuelige. Hvordan du skriver et godt og interessant nyhedsbrev, fortæller jeg dig sidst i artiklen.

...For først skal du have styr på den tekniske løsning, så du rent faktisk kan komme i gang med at udsende nyhedsbreve

Tirsdag, 20 september 2011 10:22

Lyt til brugerne og få succes på nettet

Det er yderst værdifuldt at kende sine besøgende, når man har en hjemmeside. Er det typisk mænd eller kvinder der besøger dit website? Hvor gamle er de og hvilken uddannelse samt job har de?

Hvad er deres indkomst og købekraft?

Det er spørgsmål som de fleste hjemmesideejere ikke kender svarene på – men det er slut nu! Lær dine brugere at kende allerede i dag – helt gratis!

Torsdag, 15 september 2011 15:09

Få styr på dine menuer og moduler

Denne videotutorial er små 8 minutter lang, og forklarer dig trin-for-trin hvordan du opretter et menu module i joomla. Videoen er meget pædagogisk opbygget, og forudsætter ikke, at du har kendskab til programmering.

Onsdag, 14 september 2011 16:07

God læsning til den flittige Joomla bruger

Her kommer lidt weekendslæsning til alle jer Joomla brugere.

Jeg har samlet en række links til artikler omhandlende Joomla, som jeg selv har læst igennem de sidste par uger.

Det er lidt en blandet pose, men fælles for dem alle artiklerne er, at det er rigtige fornuftige ting, der står i dem.

Der er også en video i blandt - omhandledende extensions - som jeg bestemt mener I bør se

God fornøjelse

Tirsdag, 13 september 2011 14:43

Relevante billeder skaber tillid på nettet

Billeder er blevet en essentiel del af hjemmesiders multimodale oplevelse. Gode billeder og illustrationer kan skabe klarhed, overblik og variation så brugeren ikke begynder at kede sig.

En anden vigtig egenskab er at billeder forkorter afstanden mellem brugeren og virksomheden bag hjemmesiden.

Typisk ser man på hjemmeside, at det er det samme indhold der bliver vist igen og igen til de besøgende. Med ethvert content management system, som bl.a. Joomla skaber hvert besøg på hjemmesiden et kald til serverdatabasen, der efterfølgende viser det forespurgte indhold.

De fleste hjemmeside har dog en del indhold, der sjældent ændres. Her kan det være en fordel at slå cachen til, da man så undgår at lave et nyt kald til serveren hver gang en side vises.

At slå funktionen ”Cache” til i Joomla er slet ikke svært og kan altså være første skridt imod at gøre dit joomla website hurtigere til gavn både for din placering på Google, men i allerhøjeste grad også for dine besøgende.

Community Builder er et kraftfuldt komponent, der kan sætte seriøst gang i de sociale aspekter af dit website. Med Community Builder kan du fx:

  • Bygge dit eget community
  • Skabe avancerede profilsider – lidt a la facebook
  • Lade brugere dele videoer og billeder
  • Lave avancerede brugerlister
  • Udbygge systemet ved at installere ekstra moduler med ny funktionalitet

Der, hvor jeg synes Community Builder er stærk, er i kraft af det sidste punkt på listet – dets store udvidelsesmuligheder: Når du først har installeret Community Builder, kan du udvide det i alle mulige retninger.

Tirsdag, 20 september 2011 10:15

Tilføj flere ikoner til joomlas kontrolpanel

Hvis du - som undertegnede - bruger joomlas kontrolpanel meget, så har du sikkert allerede nu flere gange irriteret dig over, en række manglende "hurtig-start" ikoner i kontrolpanelet i joomla. Desværre er det ikke muligt at tilføje flere ikoner til joomla kontrolpanelet uden brug af en extension - men frygt ej, det tager ikke lang tid at fixe.

Sådan får du flere ikoner i joomlas kontrolpanel

Den extension du skal bruge hedder: CustomQuickIcons~CQI

Med denne extension kan du nemt ændre hvilke ikoner du ønsker vist på din startside i kontrolpanelet, samt tilføje din egen samling af favoritikoner/genveje. Se så at få det installeret - det vil spare dig en masse masse tid i længden!