Fredag, 10 august 2012 19:01

Sandheden om udvidelser til din Joomla hjemmeside

Skrevet af 

Som du sikkert er klar over, så er en af Joomlas største fordele, at du kan udvide det på så mange måder. Dette gøres ved at installere nye komponenter og moduler, der bibringer ny funktionalitet til din side. Der er et ekstremt stort antal udvidelser og templates på internettet, som du kan vælge fra. Det gør, at du kan finde udvidelser til enhver lejlighed og mulighederne med Joomla, bliver større og større for hver dag der går.

Tænk dig nu om, før du installerer udvidelser til Joomla

Det er fristende at tilføje alt mulig forskellig funktionalitet til din side. Det er som bland selv slik for nørder: Der er så mange spændende udvidelser at vælge i mellem.

Så hvorfor bør du ikke bare installere en masse udvidelser på dit site? Svaret er ligetil: Fordi det gør din side langsommere. Jo flere ekstra ting, du fylder på din Joomla-installation, jo langsommere bliver dit site. Særligt indholdsmoduler og –plugins er hårde ved dit site.

Hastighed er ikke den eneste grund...

Udover det førnævnte problem med hastigheden, så giver de mange udvidelser også en række andre problemer. Her et par af dem:

Flere udvidelser = mere vedligeholdelse

Når du bruger flere udvidelser, så vil du også skulle bruge mere tid på at vedligeholde dit website. De udvidelser, du installerer, skal holdes opdateret. Det betyder, at du skal bruge mere tid på at sikre, at de alle er up-to-date.

(Næsten) Hver gang Joomla kommer med en ny versionsopdatering, skal dine udvidelser også opdateres. Hvis du har valgt en udvidelse, der ikke ikke understøttes i den nye version af Joomla, så står du pludseligt med en masse funktionalitet, som du skal finde et andet komponent til. Det kan give selv gode udviklere hovedpine.

Udvidelser gør dit Joomla website usikkert

Alt i alt er flere udvidelser altså lig med mere arbejde. Sådan er det og sådan vil sikkert også være i fremtiden. Og er du den halv-dovne type - der tilmed ikke har så nemt ved alt det tekniske - så vil du sikkert ikke få opdateret alle dine udvidelser

.

Komponenter, der ikke er opdateret – og dårlige komponenter, generelt – udgør sikkerhedstrusler og er klart en af de største grunde til at folks Joomla installationer bliver hacket.

Så overvej nøje, hvilke udvidelser, du vælger at installere og HOLD DEM OPDATERET

Læst 18775 gange Senest ændret Fredag, 10 august 2012 19:05

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.