Onsdag, 21 september 2011 11:08

Community Builder – skab et (gratis) fællesskab online!

Skrevet af 

Community Builder er et kraftfuldt komponent, der kan sætte seriøst gang i de sociale aspekter af dit website. Med Community Builder kan du fx:

  • Bygge dit eget community
  • Skabe avancerede profilsider – lidt a la facebook
  • Lade brugere dele videoer og billeder
  • Lave avancerede brugerlister
  • Udbygge systemet ved at installere ekstra moduler med ny funktionalitet

Der, hvor jeg synes Community Builder er stærk, er i kraft af det sidste punkt på listet – dets store udvidelsesmuligheder: Når du først har installeret Community Builder, kan du udvide det i alle mulige retninger.

Mulighederne er næsten uendelige og for at få et overblik over mulighederne, kan du tjekke denne side på Joomla.org, hvor de fleste udvidelser til Community Builder er listet

Kom igang gratis

Community Builder er gratis i standardversionen. Denne version vil tilstrækkelig for langt de fleste hjemmesideejere. Ønsker du ekstra funktionalitet kan du dog vælge at købe et ”Pro Membership”, hvorefter du vil få adgang til en masse ekstra funktioner.

For at downloade gratisversionen af Community Builder, skal du dog oprette en profil først på Joomlapolis.com. Men frygt ej - det tager kun 2 minutter og de spammer dig ikke efterfølgende

God funktionalitet - dårligt design

Funktionaliteten i Community Builder er - som nævnt - super god og mulighederne er virkeligt mange. Administrationen af komponentet er grundlæggende ret ligetil og du vil kunne bruge systemet uden at have programmeringsevner. Dog skal du nok regne med at bruge nogle timer på at sætte dig ordentligt ind i det, da det er et stort system

Der hvor jeg synes Community Builder halter lidt er i forhold til designet: Standarddesignet ligner noget, der hører til i 90'erne og det er virkeligt en skam, når nu systemet bag er så godt lavet.

Folkene bag komponentet har godtnok udviklet en række templates selv, men de koster penge og helt ærligt, synes jeg ikke de er værd at kaste penge efter. Find dem Her.

Hvis du vil have mulighed for at integrere komponentet i et eksisterende design, eller købe et helt nyt template og så tilpasse det, så kræver det derfor, du har styr på frontend kodning (altså html/css), for ellers vil du ikke kunne få det til at se super lækkert ud.

Vil du gerne vide mere om Community Builder?

På Joomlapolis youtube-kanal, er der en række videoer, der tager dig igennem de forskellige dele af Community Builder. Tag et kig på dem, og se om det er noget for dig.

Har du spørgsmål, kommentarer eller ønsker du bare at fortælle lidt om din erfaring med Community Builder, så skriv endeligt herunder.

Læst 29447 gange Senest ændret Mandag, 24 oktober 2011 11:48

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.