Joomla bloggen
Komponenter

Komponenter (8)

Guides til de bedste Joomla komponenter og hvordan du bruger dem

Onsdag, 28 november 2012 19:35

Joomla Komponentet, du ikke kan undvære!

Skrevet af

I mit daglige arbejde med Joomla bruger jeg rigtig mange forskellige udvidelser. Mange er gode, en del er nogenlunde og en ordentligt røvfuld af dem, er direkte ubrugelige.

Et komponent vender jeg dog tilbage til igen og igen. Ganske enkelt fordi jeg elsker det!

Som du sikkert er klar over, så er en af Joomlas største fordele, at du kan udvide det på så mange måder. Dette gøres ved at installere nye komponenter og moduler, der bibringer ny funktionalitet til din side. Der er et ekstremt stort antal udvidelser og templates på internettet, som du kan vælge fra. Det gør, at du kan finde udvidelser til enhver lejlighed og mulighederne med Joomla, bliver større og større for hver dag der går.

Onsdag, 02 november 2011 12:31

Hold styr på dine dokumenter med DOCMan

Skrevet af

Joomla er et unikt hjemmesideprogram, som har oplevet en stor stigning i antallet af brugere de seneste år. Det har naturligvis også haft en indflydelse på programmets komponenter, hvor mange nye og innovative ideer er kommet frem.

Mandag, 24 oktober 2011 13:16

Sådan vælger du de rigtige komponenter

Skrevet af

Der findes over 7000 udvidelser til Joomla CMS. Mange af dem er gode, men desværre er rigtig mange af dem også rigtig dårlige

Derfor er det vigtigt, at du som udvikler forstår at vælge de rigtige komponenter, så du slipper for at spilde din tid på komponenter, der ikke virker

Jeg giver dig i denne video en række letforståelige tips til at vælge de rigtige udvidelser - og sortere de dårlige fra. På den måde kan du bruge din tid på de udvidelser, der rent faktisk virker

Community Builder er et kraftfuldt komponent, der kan sætte seriøst gang i de sociale aspekter af dit website. Med Community Builder kan du fx:

  • Bygge dit eget community
  • Skabe avancerede profilsider – lidt a la facebook
  • Lade brugere dele videoer og billeder
  • Lave avancerede brugerlister
  • Udbygge systemet ved at installere ekstra moduler med ny funktionalitet

Der, hvor jeg synes Community Builder er stærk, er i kraft af det sidste punkt på listet – dets store udvidelsesmuligheder: Når du først har installeret Community Builder, kan du udvide det i alle mulige retninger.

Tirsdag, 20 september 2011 10:15

Tilføj flere ikoner til joomlas kontrolpanel

Skrevet af

Hvis du - som undertegnede - bruger joomlas kontrolpanel meget, så har du sikkert allerede nu flere gange irriteret dig over, en række manglende "hurtig-start" ikoner i kontrolpanelet i joomla. Desværre er det ikke muligt at tilføje flere ikoner til joomla kontrolpanelet uden brug af en extension - men frygt ej, det tager ikke lang tid at fixe.

Sådan får du flere ikoner i joomlas kontrolpanel

Den extension du skal bruge hedder: CustomQuickIcons~CQI

Med denne extension kan du nemt ændre hvilke ikoner du ønsker vist på din startside i kontrolpanelet, samt tilføje din egen samling af favoritikoner/genveje. Se så at få det installeret - det vil spare dig en masse masse tid i længden!

Tirsdag, 20 september 2011 10:03

Virtuemart - byg en joomla webshop

Skrevet af

Installer denne kraftfulde joomla extension og se din hjemmeside blive forvandlet til en gratis Joomla webshop.

Virtuemart hedder denne extension, der hjælper dig med at omdanne dit joomla website til en velfungerende webshop. Komponentet installeres som alle andre komponenter. Altså med et enkelt klik fra dit Joomla kontrolpanel.

Herefter kan du gå igang med et tilføje produkter og kategorier. Du "aktiverer" Virtuemart ved at oprette et nyt menupunkt og lave det til at være af typen "Virtuemart".

Tirsdag, 13 september 2011 14:11

Download sektion med Phoca Download

Skrevet af

Ofte har man brug for at lægge pdf filer, word dokumenter – eller andet i den stil – ud på sin hjemmeside, så brugerne kan downloade dem.

Med Phoca download komponentet, kan du lave en sådan funktion nemt og hurtigt.

Dette kunne fx bruges i forbindelse med foreningsarbejde - eller efter et møde - hvor man ønsker at gøre dagsordenen tilgængelig online